zondag 26 juni 2011

Watermysterie

Erengue heeft me (eigenlijk al sinds hij verhuisd is) voor een raadsel gezet. Hij drinkt niet! Of in ieder geval niet uit zijn drinkbak... Ieder 'normaal' paard drinkt toch zeker wel tussen de 30 en 50 liter water per dag maar de bak van Ern is qua inhoud iedere dag hetzelfde, vol dus. Bijzonder geval dus en tijd om de dierenarts (Simone in dit geval!) in te schakelen omdat 2,5 week zonder water toch wel bijzonder is...

Om er zeker van te zijn dat hij niets te kort kwam heb ik eerder al een paar keer een turgor test gedaan bij 'm (door een huidplooi midden op de hals vast te pakken en weer los te laten kun je zien hoe 'uitgedroogd' een paard is, bij een gezond paard trekt de huid direct weer glad en bij een uitgedroogd paard blijft de plooi staan) maar alle keren geen tekenen van uitdroging. Ook zagen zijn slijmvliezen er goed uit, het water in de bak is schoon en vers, de bak zelf wordt uitgeboend (het is trouwens dezelfde bak die hij thuis in de wei had en daar dronk 'ie ook uit) en niet de minst belangrijke aanwijzing, hij is hardstikke fit, fris en vrolijk!

De verklaring die bij mij (en Simone) in eerste instantie opkwam was dat hij wellicht genoeg vocht uit het gras haalt, maar aan de andere kant, 30 liter alleen uit het gras? Kennelijk dus wel want anders had hij allang van z'n stokje moeten gaan maar het is wel een apart verhaal.

Zodra het weer straks warmer wordt zal dus blijken of hij zijn vochtvoorziening uit het gras haalt of er kaboutertjes zijn die hem 's nachts stiekem water geven uit een emmer die hij mooier vindt dan de grijze speciekuip waar hij het mee moet doen. Wellicht toch eens proberen ofdat groen meer z'n kleurtje is... ;-) En als dat alles niet werkt zijn appelsap en slobber natuurlijk de oplossing voor alles!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten