donderdag 14 juli 2011

Edelsteenwater

Na een inspiratieloze week (of twee...) een leuk idee opgedaan naar aanleiding van een klein onderzoekje wat Ageeth en ik gestart zijn. De werking van edelsteenwater bij de paarden, en dan gewoon met gebruik van de ´normale´ waterbakken, speciekuipen dus! Vanwege de heilzame en helende werking van edelstenen was ik nieuwsgierig of dit voor de paarden ook wat kon doen. Aangezien er tig verschillende soorten om uit te kiezen zijn liet ik me op een beurs adviseren door iemand die allerlei verschillende soorten stenen verkocht en ben aan de hand daarvan zelf verder gaan zoeken.



Al eerder experimenteerde ik met edelstenen bij mijn paarden, toen alleen met een hanger in de manen. Voor ieder die dit wil proberen kan ik het niet aanraden, de stenen met daaraan een 'zilver' hangertje gaan erg snel stuk, gevolg: steen kwijt en hanger in de klit in de manen. 


Wat ik daarna geprobeerd heb kan ik wel aanraden, het meevlechten van een (edelstenen)donut in de manen. Edelstenen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar, en door deze zo mee te vlechten in de manen maakt de steen ook echt contact met de huid. Wanneer je een losse steen in een zakje doet en deze in de manen meevlecht heb je sowieso meer kans dat je de boel kwijtraakt, maar ook maakt de steen dan geen contact met het lichaam.


Om terug te komen op ons experiment met edelsteenwater even een korte uitleg wát edelsteenwater nou eigenlijk is en kan doen voor het paard. Hieronder volgt een korte uitleg over wat edelsteenwater is, welke stenen ik gebruikt heb en wat de werking hiervan is en hoe je zelf edelsteenwater kunt maken.


Edelsteenwater
Doordat water het vermogen heeft energie te absorberen en informatie te kopiëren kan edelsteenwater gemaakt en gebruikt worden. Homeopathie bijvoorbeeld ook gebruik van deze eigenschappen van water. Sceptici beweren dat als je water met een werkzame stof talloze malen verdunt, je water overhoudt waar geen werkzame stof meer in kan zitten. Door het kopiërend vermogen van water zit de energie van die stof echter nog wél in het water. Door er vervolgens een deel alcohol -om de houdbaarheid te verlengen- bij te voegen, ontstaan de welbekende homeopathische geneesmiddelen. Edelsteenwater werkt net zo alleen maken we hierbij geen gebruik van alcoholische toevoegingen.




Edelstenen, de drie-eenheid
Dan ons experiment. We zijn gestart met allebei drie dezelfde stenen. Een amethist, rosekwarts en bergkristal. De amethist en bergkristal zijn familie en samen met de rosekwarts worden deze 'de drie-eenheid' genoemd. De drie stenen versterken elkaar, samen geven ze méér energie dan de optelsom van de energie van iedere steen afzonderlijk. De drie-eenheid verbindt lichaam, geest en ziel. Rosekwarts versterkt vooral het fysieke, amethist vooral het geestelijke en bergkristal vooral het spirituele. Door deze combinatie komt het lichaam in balans en dit resulteert in een positiever gevoel in het leven. Dit is een bekende combinatie die voor mensen veel gebruikt wordt, en omdat deze redelijk 'standaard' is wilde ik deze ook graag bij de paarden testen. 


Los van elkaar hebben deze stenen de volgende functie:
Amethist       
Door zijn werking op de hypothalamus is amethist een steen die veel soorten hoofdpijn kan bestrijden. Ook werkt de amethist  op de pijnappelklier, dit stukje in de hersenen is zorgt er onder anderen voor dat het paard een wintervacht krijgt wanneer de dagen korter worden en regelt dus ook het dag- en nachtritme. Doordat de pijnappelklier in samenwerking met de hypofyse verantwoordelijk is voor het ontstaan van de ziekte van Cushing is het ook aannemelijk dat amethist (door zijn ondersteunende werking op de pijnappelklier) bij kan dragen in de ondersteuning bij paarden die deze ziekte hebben. Ook is het bekend dat amethist dankzij de werking op de pijnappelklier en de hypothalamus doorwerkt op de andere hormoonklieren. Door amethist te dragen of gebruiken in water wordt ook de alvleesklier, die niet goed werkt bij bijvoorbeeld insulineresistentie, gestimuleerd. Door deze werking heeft amethist een positieve werking op het hormoon- en spijsverteringsstelsel. Daarnaast vermindert amethist nervositeit en stress en helpt hij bij het verbeteren van de concentratie en het loslaten van negatieve ideeën. Door het hoge ijzergehalte heeft de amethist ook een positieve werking op het bloed, de bloedsamenstelling, de bloedsomloop en het hart en de vaten. Dankzij de betere doorbloeding worden huidklachten hierdoor van binnenuit aangepakt. Daarnaast bevorderd amethist geestelijke en lichamelijke reiniging en innerlijke rust. Ook heeft ´ie een kalmerende werking en vermindert angst, woede en verdriet. Bij verlies en tegenslagen kan deze steen ondersteuning bieden evenals bij het doorbreken van blokkades. Als laatst heeft hij een positieve invloed op heimwee, oogproblemen en werkt pijnstillend bij kneuzingen, verwondingen en zwellingen. 

Rosekwarts
Rosekwarts heelt allerlei kwalen die met het hart te maken hebben. Van een gebroken hart tot klachten van de bloedsomloopDeze steen kalmeert en troost bij verdriet en zorgen en beurt het paard op bij melancholie en depressieRosekwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie en openheid. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, de vruchtbaarheid en borst- en longkwalen


Bergkristal
Bergkristal is het meest neutrale en daardoor veelzijdigste kristal die er is. Het is een 'panacee' en werkt dus eigenlijk op alle kwalen en aandoeningen. In het algemeen gezegd versterkt bergkristal het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Bergkristal bestaat uit zuivere siliciumdioxide. De cellen van alle weefsels bevatten die stof, met name huid, vacht, botten, hoeven en tanden. Daarom heeft bergkristal vooral een helende werking op alle klachten die met huid, vacht, botten, tanden en hoeven te maken hebben, zoals botbreuken, huidkwalen als mok en zomereczeem, kleine wondjes, rotstraal, slecht gebit, brokkel hoeven, doffe vacht en  moeilijk verharenWat bergkristal vooral doet, is het zuiveren, reinigen en versterken van de aura en deze beschermen tegen schadelijke straling. Ook sterkt hij het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Het is de perfecte steen voor reisziekte, dus bijvoorbeeld voor een paard wat onverklaarbaar (met correcte training) nog steeds moeite heeft om op transport te gaan. Een bergkristal is een steen die bij uitermate geschikt is om te combineren met andere stenen, de bergkristal versterkt zijn partnersteen dan op energetisch vlak. Als laatst is de bergkristal een steen die de concentratie bevordert, en zuiverend, vitaliserend, verkoelend, pijnstillend en koortsverlagend werkt. 
Bereiding
Het bereiden van edelsteenwater kun je op twee verschillende manieren doen. De manier die ik getest heb zal ik als hier omschrijven, de andere manier zal ik in een volgend stukje toelichten. 
De geteste manier werkt als volgt: leg één of meer edelstenen (liefst wel bekende combinaties -zoals de drie-eenheid of combi's met een bergkristal- omdat zelf combi's maken nog wel eens kan tegenvallen omdat sommige stenen elkaar in combinatie juist weer tegenwerken) in de waterbak van het paard. Het meest geschikt is een grote speciekuip die dagelijks bijgevuld wordt omdat een automatische drinkbak vaak redelijk ondiep is en de kans daarmee aanwezig dat het paard de steen aanziet voor een snoepje en deze dus op eet. Iets waar je dus niet op zit te wachten! Bij toepassing van edelsteenwater bij mensen wordt gebruik gemaakt van een glazen kan, maar doordat glas in combinatie met paarden weer niet de veiligste oplossing is hebben wij gewoon gekozen voor de plastic speciekuip. De energie en sporenelementen uit de steen komen in het water terecht. Laat vervolgens telkens een klein restje water in de bak zitten, en giet er weer vers water bij. Zo worden zowel de edelsteen in het water, als het kopiërend vermogen van het water zelf benut.


Zelf edelsteenwater maken?
  • Gebruik bij voorkeur trommelstenen, omdat deze niet gemakkelijk splinteren.
  • Glas is het beste materiaal om edelsteenwater in te maken maar in verband met veiligheid gebruiken we dus een speciekuip.
  • Reinig de steen of stenen van je keuze goed onder de kraan. Leg ze daarna voorzichtig in de kuip. Wanneer je van plan bent de kuip in de stal van het paard te gaan gebruiken 'laad' de stenen dan eerst op door ze in het zonlicht te plaatsen (buiten dus).
  • Laat de bak als je de mogelijkheid hebt een etmaal (24 uur) staan. Daarna is het water klaar voor gebruik. Het water is uiteraard beperkt houdbaar omdat ook dat kan bederven, gebruik het dus binnen 48 uur.
  • Zorg ervoor dat de waterbak altijd ongeveer half gevuld blijft, wanneer de bak bijna leeg is en de paarden bij de stenen kunnen is het aannemelijk dat ze ze proberen op te eten of er mee gaan lopen klooien. Als je de bak niet vaak genoeg kunt vullen zet er dan gewoon twee of meer neer, of natuurlijk een grotere bak.
Let op
Edelsteenwater van alle familieleden van de bergkristal (citrien, amethist, tijgeroog, rutielkwarts) kan onbeperkt gedronken worden. Laat het paard water van andere edelstenen met mate drinken (bijvoorbeeld aangemaakt in slobber). Volkomen ongeschikt voor edelsteenwater zijn edelstenen met giftige of schadelijke elementen, zoals sulfiden en sulfaten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten