maandag 18 juli 2011

Mooie plaatjes om vrolijk van te worden - update

Veel mensen weten hoe belangrijk het is om je goed te voelen en positief ingesteld te zijn en hoe fijn je je dan wel niet voelt, ook in de omgang en het werken met paarden is dit heel belangrijk! Toch is het soms lastig als je in een dip zit om hier weer uit te komen, omdat wij als mensen snel geneigd zijn om in deze negatieve 'spiraal'  te blijven hangen. Voor wie 'the secret' gelezen heeft (of gezien op dvd) weet dat hier een goede oplossing voor is die ik hier kort zal toelichten


De oplossing om van je nare gevoel af te komen is heel simpel, ga iets doen wat je gelukkig en blij maakt!

Omdat het niet altijd mogelijk is om iets fysieks te gaan doen is de makkelijke versie hiervan: 'kijk naar wat je gelukkig en blij maakt'. Een hedendaagse uitvinding die hier uitermate geschikt voor is is YouTube. Typ als zoekwoord in: 'animal bloopers' en kies rechts bovenaan sorteren op: 'beoordeling' (iedereen kan z'n filmpje wel 'animal blooper' noemen, maar als 'ie hoog beoordeeld is kun je er vanuit gaan dat 'ie ook echt grappig is!) en kijken maar! 

Dan om er alvast in te komen (en iets waarvan ik zelf altijd erg blij wordt -> kleine schattige baby beestjes) hier wat leuke plaatjes met een hoog 'aaaaaaa-wat-lieeeefffffff'  gehalte:






En speciaal voor Ageeth, een Pepper look-a-like! (In slaapstand welliswaar...)

















Ja dit is echt een hond... Met niet zo'n goede trimster!


En dan tot slot nog een paar video's van mijn favoriete YouTube kat, Maru. In het eerste filmpje zie je wei Maru is en vooral, waarom ik 'm zo grappig vind. Hij heeft trouwens ook een geduldige en creatieve baas, dat al zijn gekkigheden zo mooi op video vastgelegd kunnen worden! Klein detail, de muziek onder de filmpjes is afschuwelijk dus zet 'm lekker op mute terwijl je luistert en zet een ander leuk YT schermpje open met een lekker muziekje...




Dit is dan wel niet Maru maar wel een hele grappige (en niet zo slimme) hond!

Die chinezen of japanners hebben wel leuk beeldmateriaal :-)

Nou wie zich nu nog niet blij voelt houdt waarschijnlijk niet van beestjes, iets anders wat je wel leuk vindt kan natuurlijk ook! Als ik zelf naar deze dingen kijk maakt mijn hart echt een salto van blijdschap dus bij mij werpt dit wel zijn vruchten af :-)

Hoe graag je paard er ook voor je is om naar je problemen te luisteren, je doet 'm er geen groter plezier mee jezelf goed te voelen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten