vrijdag 10 juni 2011

Geboortedag van je paard - Numerologie

Het ontrafelen van het karakter van paarden (en mensen) vind ik altijd iets interessants. Er zijn boekjes over het analyseren van het karakter van het paard aan de hand van de gelaatstrekken en het extrieur, er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die telepatische 'readings' kunnen doen van het paard en vanuit de shiatsu hebben we nog een andere manier van kiezen van een karaktertype en dat zijn de elemententypen. Op paardengebied zijn dit een aantal voorbeelden maar deze zijn veelal moeilijk zélf toe te passen. In onze 'menselijke' wereld hebben we nog veel meer van dit soort voorbeelden, denk aan astrologie en horoscopen. Twee zaken die in alom bekend en redelijk geaccepteerd zijn. Nu zijn er voor paarden op dit gebied niet zo heel veel dingen waarmee een liefhebber, eigenaar of ruiter zelf de aard en het karakter van zijn paard kan achterhalen en heb ik een poging gedaan om een begin te maken aan het toepassen van Numerologie op de geboortedag van het paard. Voor mensen zijn er boekwerken vol over dit onderwerp geschreven en hier heb ik geprobeerd een simpele vertaling van te maken naar de eigenschappen van het paard.
Het eerste stukje wat ik hier kort toe zal lichten zijn de geboortedagen. De dag waarop een paard geboren is kan veel over zijn karakter vertellen. Later, samen met de andere onderdelen van de volledige analyse van de geboortedatum kan dit met elkaar een duidelijker beeld vormen van de karakterkenmerken van het paard. Let op: dit zijn richtlijnen gebaseerd op numerologie maar zijn geen vaststaande feiten!

Bij iedere geboortedag zullen één of meer positieve én negatieve kenmerken gegeven worden van het paard in kwestie. Veelal komen negatieve karakter kenmerken boven water wanneer een paard zich, om wat voor reden dan ook, niet goed voelt of energetisch uit balans is.
  1. Positief: zeer direct, vastbesloten, onafhankelijk, creatief, inventief en ondernemend. Negatief: jaloers, bot, zelfzuchtig, te impulsief, agressief en overheersend. 
  2. Positief: lief, gezellig en houd ervan om mooi gemaakt te worden. Negatief: te passief, afwachtend, weinig zelfvertrouwen en snel gekwetst.
  3. Positief: creatief, vlug van begrip, talentvol en ondernemend. Negatief: snel verveeld, uitdagend en humeurig.
  4. Positief: schoon op stal, hardwerkend, trouw en rustig. Negatief: gesloten, terughoudend, lastig en nerveus. 
  5. Positief: Enthousiast, vlug van begrip, veelzijdig en kan echt 'dolle' buien hebben. Negatief: te onzeker van zichzelf, onvoorzichtig, veranderlijk, onstuimig en nerveus.
  6. Positief: hecht erg aan zijn eigen plek (of stal) en hartelijk. Negatief: ontevreden, afwachtend, verlegen en timide.
  7. Positief: sfeergevoelig en mysterieus. Negatief: onvriendelijk, in zichzelf gekeerd, vaag en egocentrisch.
  8. Positief: sterk karakter, nuchter en to-the-point. Negatief: snel ontmoedigd, dominant, berekenend, koel en zelfzuchtig.
  9. Positief: creatief, intelligent, welwillend en energiek. Negatief: driftig, eigenwijs, onrustig en opvliegend.
  10. Positief: zelfverzekerd, individualistisch en zelfstandig, zal niet snel kleven, ondernemend. Negatief: te weinig zelfvertrouwen, trots die hem in de weg staat, ongevoelig en opgeblazen.
  11. Positief: sterke intuïtie en erg sociaal. Negatief: snel gekwetst, nerveus en keer in zichzelf wanneer hij gespannen is.
  12. Positief: vriendelijk, laconiek, druk, origineel en uitdagend in de positieve zin. Negatief: snel ontmoedigd, teruggetrokken en kan erg overdrijven in zijn reacties. 
  13. Positief: enthousiast, talentvol, ambitieus, hard werkend en rustig. Negatief: keert te veel in zichzelf en uit zich hierdoor niet meer.
  14. Positief: veelzijdig, ijverig, enthousiast en creatief. Negatief: onvoorzichtig, onstabiel en doet eerst en denkt dan pas na.
  15. Positief: bereidwillig, gul, dankbaar en werkt graag samen. Negatief: passief, te behulpzaam, egocentrisch, bemoeizuchtig en kritisch.
  16. Positief: een denker, filosofisch en mysterieus. Negatief: pietluttig, snel geërgerd, nooit tevreden en zondert zich snel af. 
  17. Positief: hecht veel waarde aan zijn eigen plaats en is erg gevoelig (sensitief). Negatief: humeurig, wisselvallig, koppig en overgevoelig.
  18. Positief: actief, een geboren leider en energiek. Negatief: kritisch, ontevreden, eigenwijs en moeilijk in omgang. 
  19. Positief: veerkrachtig, vindingrijk, veelzijdig, doorbijter en onafhankelijk. Negatief: behoudend, trots, eigenzinnig, dominant en onbereikbaar.
  20. Positief: sociaal en erg lief en begaan in omgang. Negatief: onzeker, te emotioneel, introvert, te passief en overgevoelig.
  21. Positief: kan zich goed uiten, vindingrijk en is erg 'aanwezig'. Negatief: hebzuchtig, jaloers en overdrijft zijn reacties snel.
  22. Positief: beschermend en hooggevoelig. Negatief: sloom, warrig, besluiteloos onduidelijk en snel gesloten.
  23. Positief: veelzijdig, betrouwbaar en oplettend. Negatief: saai, kritisch voor zijn ruiter/eigenaar/trainer, teruggetrokken en nerveus.
  24. Positief: actief en energiek. Negatief: jaloers, passief, een hekel aan regelmaat en (laat zich) erg snel onrustig (maken).
  25. Positief: perfectionistisch (vooral in het werken met dit paard) en bedachtzaam. Negatief: koel, humeurig en nerveus.
  26. Positief: hecht erg aan zijn eigen plek (stal), in geval van een merrie is dit paard erg moederlijk, bereid zich op te offeren (ook voor de ruiter). Negatief: koppig, gevoelsproblemen en te vasthoudend.
  27. Positief: hartelijk en fijn in omgang, zowel met mensen als met andere paarden. Negatief: dwars, destructief en onduidelijk.
  28. Positief: onafhankelijk, grote wilskracht en zelfstandig. Negatief: hebberig, koppig, trots en besluiteloos.
  29. Positief: creatief, krachtige persoonlijkheid maar toch zacht en lief in omgang en uitstraling. Negatief: overgevoelig, lastig, nerveus, veranderlijk, humeurig en opvliegend.
  30. Positief: veelzijdig, kan zich goed uiten (expressief), vindingrijk, 'praatjesmaker', loyaal en gemoedelijk. Negatief: overdreven, ongedurig, té veel praatjes en humeurig.
  31. Positief: onvermoeibaar en geeft niet op. Negatief: onzeker, snel teleurgesteld, niet ambitieus en onverschillig in omgang zowel met mensen als met andere paarden.
Om een voorbeeld aan te halen en kort toe te lichten zal ik de geboortedag van Bright-One nemen.

Bright-One is geboren op 3 juli 2006, haar geboortedag is dus 3. 
3. Positief: creatief, vlug van begrip, talentvol en ondernemend. Negatief: snel verveeld, uitdagend en humeurig.

Alle bovengenoemde begrippen omschrijven Bright-One precies zoals ze is. Creatief in de zin van dat ze snel kan bedenken hoe ze ergens onderuit kan komen, maar ook op welke verschillende manieren ze mijn hulpen kan interpreteren. Vlug van begrip is ze ook zeker, ze leert heel snel en makkelijk. Dit is in veel gevallen in mijn voordeel, nadeel is dat ze ook 'verkeerde' dingen snel oppakt. Talentvol is ze zeker, nu ben ik zelf geen springruiter maar ze heeft ongelofelijk veel springcapaciteit. Ook is ze erg ondernemend, als ze iets ziet wat ze eng vind stopt ze of springt ze weg, om vervolgens toch te gaan kijken wát dat nou precies was. De negatieve kenmerken kan ik me (helaas) ook helemaal in vinden. Door haar energieke karakter is ze erg snel verveeld, kan ze zich uitdagend gaan gedragen (op een negatieve manier), in de zin van 'hoe ver kan ik gaan' en doordat ze verveeld raakt, is ze dan ook snel humeurig.

Mocht je op één of andere manier op mijn blog verzeild geraakt zijn en de omschrijving van de geboortedag in je paard herkennen zou ik het leuk vinden als je reageert en e.e.a. kort toelicht!

1 opmerking:

  1. De geboortedag van onze Goude Oude Django is 01-04-1985, die van Topi's Carmen is 06-03-1998, en die van Filo-Sophie is 18-04-2004. Ik heb het echt even in de paspoorten op moeten zoeken, hoor. Geboortejaar is niet zo moeilijk te onthouden, kijkende nu naar jouw lijstje, Kelly, dan klopt het opvallend goed. Ik denk dat jij dat ook zult beamen, nu jij mijn paarden wat beter hebt leren kennen. Ik kan het toch niet laten die van Sancho ook nog even na te kijken. Geboortedatum 02-06-1994. in die omschrijving herken ik hem dan wat minder maar de andere drie zijn treffend goed.

    BeantwoordenVerwijderen